Braconieri prinși pe Nistru! Pandemia nu-i oprește! (Foto)

La sfârșit de aprilie și început de mai, colaboratorii Direcţiei control resurse cinegetice şi piscicole au efectuat două razii de depistare şi contracarare a braconajului piscicol şi a respectării legislaţiei de mediu în cuprinsul administrativ-teritorial al raioanelor Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari şi Orhei, zone unde s-a observat un interes sporit pentru pescuit.

În cadrul raziilor au fost întocmite șapte procese-verbale cu privire la contravenţie și aplicate amenzi în sumă de 3 800,0 lei. Prejudiciul calculat şi înaintat spre achitare a constituit 8 290,0 lei.

Sculele utilizate de contravenienți au fost ridicate şi transmise pentru păstrare la depozitul IPM. Astfel, au fost ridicate nouă unelte interzise pentru pescuit (plase din fibre sintetice), din acestea a fost eliberat în stare vie în lacul de acumulare Dubăsari pește de diferite specii și dimensiuni în jur de 7,0 kg.

La 1 mai, pe Nistru, în sectorul extravilan al satului Șerpeni, raionul Anenii Noi, în zorii zilei, au fost depistate trei persoane, – locuitori ai acestui sat, pescuind ilicit cu o plasă. Aceștea aveau prinși 132 pești de specia scrumbie de Dunăre, astfel, cauzând resurselor biologice piscicole prejudicii în sumă de 7 457,5 lei. Pentru încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit, în temeiul art. 114 alin. (1) din Codului Contravențional pe numele acestor persoane s-au întocmit procese-verbale cu privire la contravenție cu aplicarea sancțiunilor contravenționale sub formă de amendă în mărime de 12 u.c.-600,0 lei pentru fiecare și cu ridicarea uneltelor de pescuit (în cazul de față plasa).

În atenția pescarilor – perioada de prohibiție continuă.