EMOȚIONANT: “Nu ardeți iepurașii!” Pompierii fac apel sa oprim incediile vegetale | VIDEO

În numai 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în peste 60 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație aprinsă. Cele mai multe focare au fost înregistrate în raioanele Cahul, Leova Ștefan Vodă, Orhei, Hâncești, Șoldănești, Ungheni, dar și municipiul Chișinău.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în localitatea Moscovei, raionul Cahul, focul a mistuit 25 hectare de teren, iar la Leova aproape 23 hectare de iarbă. Incendii de vegetație au fost înregistrate și în satul Butuceni, raionul Orhei, unde arderea a nimicit 10 hectare de teren. 

Câte 10 hectare de iarbă au fost cuprinse de flăcări în localitatea Fundul Galbenei, Hîncești, dar și  în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. La Șoldănești focul a mistuit aproape 5 hectare de iarbă, iar la Cornești, Ungheni, incendiile de vegetație au distrus alte 10 hectare de teren.  

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii să de-a dovadă de responsabilitate și să nu aprindă vegetația uscat.